sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Parasta pannaria

Meillä tehdään pannaria usein. Ihan vain, koska se on niin hyvää. Tavallista tai kasvispannaria, molemmat maistuvat. Kasvispannariin on hyvä tyhjentää jääkaapin tai pakastimen sisältöä. 


Ja nytpä liinanvilloissa tehdään historiaa ja julkaistaan ensimmäistä kertaa resepti. 


Paras kasvispannari:

2 munaa
8 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
50 g rasvaa
1 dl juustoraastetta
kasviksia maun mukaan n. 3 nyrkillistä

Uuni 225 asteeseen. Riko kananmunat kulhoon, lisää puolet maidosta, kaikki jauhot
sekä suola. Sekoita tasaiseksi ja lisää loput maidot, juustoraaste ja puolet rasvasta (sulatettua).
Voitele vuoka lopulla rasvalla. Kaada taikina vuokaan ja ripottele päälle pieneksi pilkotut kasvikset.
Paista 30-45 min. uunista riippuen. 

Tänään jääkaapista löytyi puolikas kesäkurpitsa, puolikas keltainen paprika ja 
puolikas punainen paprika. Usein tyhjennän pakastevihannesten loppujakin mukaan.







Maistuu hyvin näin helteelläkin ja vuoka tyhjenee nopeasti. Nyt vaan kaikki pakastimia tyhjentämään, jotta saa tilaa kesän marjoille.





4 kommenttia:

Paula kirjoitti...

Nam! Hyvä tapa todellakin käyttää kasviksia jos niitä on jäänyt ikäänkuin yli tms. Meillä on suuri suosikki sen tavallisen maailman parhaan pannarin lisäksi Välimeren pannukakku, ihanan suolaista kun sellaista tekee mieli... http://sekasoppa.vuodatus.net/blog/1450752/suolainen-valimeren-pannukakku/

Tytti kirjoitti...

Hyvän reseptin julkaisit! Olen viime aikoina useinkin tehnyt pannaria (vuosien tauon jälkeen) mutten ole älynnyt laittaa kasviksia mukaan. Hyvä idis. Minä korvaan osan vehnäjauhoista spelttijauhoilla, se antaa mielestäni hyvän säväyksen myös.

Liina kirjoitti...

Paula: Nam! Tuo resepti kuulosti tosi hyvältä, sitä on kokeiltava!

Tytti: No, mä taas en oo älynny laittaa spelttijauhoja. Kaapissa taitaa ollakin yksi pussi, tosin en oo ohan varma päivämäärästä.. uskaltaakohan vanhoja jauhoja käyttää...hmm.. Mutta hyvä idea :)

anpali kirjoitti...

Pitänee kokeilla. Meillä tehdään ihan peruspannaria, jos sattuu kaapista vanhaa maitoa olemaan. Tosin viimeaikoina näin ei ole päässyt käymään, sillä maitoa ei ehdi kaupasta kantamaan sitä tahtia kuin sitä menee.