tiistai 29. huhtikuuta 2008

Keltaisen vallankumous

Keltaista ei ole täällä ennen nähtykään. Oikeastaan se on ollut inhokki värini jo piiitkäään, ihan lapsesta asti. Välillä olen voinut vähän tykätä, mutta enemmän en. Nyt jotain kummallista tapahtui, kun väri niin kuin tuli ja voimalla. Suorastaan himoitsin väriä ja samantein suunnittelin kolme keltaista projektia. Rynnistin lankakauppaan ja tulin ulos keltaisten ihanuuksien kanssa.Väri on ollut niin mukaansatempaavaa neulottavaa, että valmista tuli ennätys vauhtia. Jo pitkään haaveissa ollut Swallowtail syntyi kuin itsestään. Tykkään tästä sävystä nyt hirmuisesti ja muutakin on siis tulossa...Malli:Swallowtail, IK fall 2006
Lanka:Pirkanmaan ohut Pirkkalanka
Puikot: 4 mm
Tämä on kolmas huivini ja edistystä on hieman tapahtunut. Reunaa voi sanoa jo kauniin tapaiseksi. Ilmeisesti päättely ei ole vieläkään tarpeeksi löysää, kun jouduin tekemään pingotuksen vain joka toiseen kohtaan, kiristi niin etten saanut joka kuvioon neulaa kiinni.Tämän kanssa on mukava odotella kesää :)

8 kommenttia:

Inkeri kirjoitti...

kaunis väri

Suvi kirjoitti...

Kaunis huivi! Todella keväinen!
Mulle kävi vihreän värin kanssa samalla tavalla. Kymmeneen vuoteen en käyttänyt lainkaan vihreää, sitten vaan alkoi miellyttää yhä enemmän :)

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis huivi! Mullakin on kevään mittaan hyllyyn ilmestynyt yllättävän paljon keltaista lankaa, vaikken vähään aikaan ollut sitä niin käyttänykään :)

Soile kirjoitti...

Pääskynpyrstö on ollut jo pitkään suosikkihuivimallini, ja onhan niitä syntynyt jo kolme kipaletta ja muutaman voisi vielä tehdä...

Kuvasta en saa ihan selvää miten teet päättelyn. Mulla on käytössä sellainen eestaasnitkutuspäättely jolloin reunasta tulee todella joustava. En nyt vaan muista kerrottiinko se tapa tuossa ohjeessa. Icaruksen ohjeessa se tapa ainakin oli. Vai missä se oli...

Liina kirjoitti...

Inkeri: On, keltainen on valloittava. mikähän siinä viehättää.

Villapeikko: Kiitos :) Juu sopii hyvin just tähän vuodenaikaan iltasella varsinkin :)

Nienor: Kiitos! Luulenpa, että muiden bloggaajien keltaisilla töillä voi olla oma vaikutuksensa...

Soile: Ahaa, siis jokin oma päättely tekniikka. Yritänpä etsiä sellaisen jostakin. Onkohan sille oikein nimi? Tietääkö joku? :)

Sini kirjoitti...

Ihanan keväinen huivi!!

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis huivi ja väri on mukavan keväinen!

Swallowtailin ohjeen mukaisella päättelyllä sain ainakin itse sopivaa kireyttä olevan reunan huiviini (päättelytekniikan nimeä en kyllä tiedä). Perinteisellä päättelytekniikalla en onnistu koskaan johtuen tiukasta käsialastani, vaikka käyttäisinkin isompaa puikkokokoa päättelyyn.

Liina kirjoitti...

Sini: Kylläpä, keltainen lämmittää :)

Tess: Okei, nyt hiffasin. Olenpa tainnut lintsailla ohjeen luvussa, siitä vaan päättelemään kun siltä tuntuu. Ehkä seuraavassa huivissa luen sitten ohjeen ihan loppuun asti.

Katja: Vastattu on!