lauantai 22. lokakuuta 2011

pukimista asiaa

Olen niitä äitejä, jotka pursuavat huolta näiden lasten ulkovaateasioiden kanssa. Juuri kun tuntuu, että nyt on joka lapanen ja kypärä hankittuna, niin sää muuttuu ja homma alkaa alusta. 

Vaikeinta on ollut ymmärtää niitä hinnastoja. Pipo kakskymppii, kintaat toisen, haalari yli sata. Villapuku, villainenkypärämyssy, fleecepuku jne. Ja suurin osa on hankittava vielä tuplana!

Eikä kaikkea vain löydä käytettynä, vaikka kuinka hakis. Kengissä tein sellasen antigoretexpäätöksen, että tämä syksy kuljetaan saappaissa ja villasukissa. Tuntuu maailman turhimmalta asialta ostaa nyt  goretexit, kun kohta saa kuitenkin jo laittaa talvikengät. 

Mutta, jos jokin näissä ulkovaatteissa on kivaa, niin pipot! Itse tehdyt villapipot! 
Tämä malli on kopioitu Polarnin syysmallistosta. Kuvat ovat alkusyksystä, eikä alla ole vielä sitä kypärää.  Lankana on Lanet. Pipo on kaksinkertainen ohimon kohdalta ja korvaläpät on ainaoikeeta. 
Erityisesti pidän siitä, että tuon kaksinkertaisuuden vuoksi välttyy joustimelta. Erityisesti harmittaa, kun takasauma onkin edessä.


Malli: Oma 
Lanka: Lanet
Puikot: 2,5 mm

Tällä mallilla ajattelin tehdä myös paksumman pipon ja alle pukea villakypärämyssyn, eiköhän sillä pieni pää pysy lämpimänä?

4 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

Tuo on niin totta! Kokoajan saa olla miettimässä vaatetusta ja jo seuraavankin kauden kamppeita. Ja nuo hinnat... Itse olen onnistunut tekemään suurimman osan hankinnoista kirpparilta, etsinnän vain saa aloittaa ajoissa... Pipoja on mukava ja nopea tehdä itsekkin, meillä niitä onkin moneen lähtöön, plus vielä kirpalta mukaan tarttuneet. Pitäisi vielä kokeilla tehdä talveksi hahtuvasta huovutettu hattu, Ulla-neuleesta bongasin kivan mallin. Ja villa tosiaan on pineten talvipukimissa ihan ykkösjuttu! =)

Tanja kirjoitti...

Kuulostaa tutulta :-) Tosin siinä vaiheessa kun perheessä on kolme lasta ja tuttavapiirissäkin perheissä useampia lapsia, niin ns. kakkoshaalareita alkaa olla kaapit täynnä. Kiva pipo!

Anna kirjoitti...

Mustakin parasta näissä vaateasioissa on itsetehdyt pipot ja muut. Reipas pipo!
Tämä välikausi pukeminen on etenkin hankalaa. Tuntuu, että aina on väärät vaatteet tai jotain muuta ongelmaa. Ja kestää vain aika lyhyen aikaa esim. kenkien kannalta. Ei viitsisi millään ostaa kahdeksi kuukaudeksi käsittämättömän kalliita kenkiä. Kumppareilla ja nahkaisilla kävelykengillä meilläkin mennään. Ja sitten siirrytää ajoissa talvikenkiin.

Liina kirjoitti...

Heidi: Juu, tuo ajoissa oleminen on oikea sana kirppislöydöille. Siis näissä lasten ulkovaatteissa.

Tanja: Voih! Meillä ei ole vielä yksiäkään kakkoshaalareita ollut, olen sitten vain pessyt ja kuivatellut. Varmaan ihan tyhmää :)

Anna: Nuo kenkä hinnat on aivan käsittämättömiä!
Ja niitä on tosi vaikea etukäteen hankkia, kun ei tiedä missä koossa mennään. Pärjätään kumppareilla :)