lauantai 8. tammikuuta 2011

Hitaasti ja rauhassa!

Puoli vuotta on asuttu peltomaiseman syleilyssä. Kaipuuta kaupunkiin ei ole, täällä on niin hyvä. Hitaus on se mikä teki vaikutuksen ja mikä samalla on vaikeinta. Päätettiin jo ensi päivinä, että kaikki projektit siirretään tuonnemmaksi. Katsotaan millaista on asua.


IMG_7367

Emme tosiaan ole kiirehtineet. Mitään sisustamista ei olla harjoitettu. Ollaan katsottu rauhassa. Tuijoteltu seiniä ja mietitty. Valojakin asennettiin vasta, kun ei enää nähty.

IMG_7415

Maanantaina aloitan opiskelun. Se on vielä mysteeri, miten opiskellaan rauhassa, oman tahtisesti. Olen tottunut lapsen kanssa, että kaikkeen kuluu aikaa. Oppinut siirtymään rauhassa ja käyttämään runsaasti aikaa kaikenlaisiin toimintoihin. Nyt edessä on puolituntisia, jonka sisällä syödään ja siirrytään toiselle puolelle kampusta.

IMG_7420

Tuunasin (lue: leikkasin vanhasta Toastista kuvan ja asetin sen muovin sisään) kalenteriini rauhoittavan kuvan. Olkoon kuva ohjeeni. Hitaasti ja rauhassa!

7 kommenttia:

Marika kirjoitti...

Voi kun itsekin oppisi tuon hitauden ja rauhallisuuden. Ehtisi asioihin keskittyä paremmin ja nauttia niistä enemmän. Voimia Sinulle valitsemallesi tielle !

affen kirjoitti...

Onnea opintielle! Eiköhän ne nopeat liikkeetkin ajan kanssa palaudu mieleen =).

Hansu kirjoitti...

Onnea oppiin! Ei se ojaan kaada :D

Maiju kirjoitti...

Tekee mieli oikein onnitella, kun olette onnistuneet hidastamaan. Kuulostaa niin hyvältä. Joskus tekisi mieli niin kovin hidastaa joitain ihmisiä ympärilläni, välillä itseäkin... Onnea myös opintoihin!

Liina kirjoitti...

Marika: No joo, on siinä opiskeltavaa. Ja on vieläkin :) Tosin perusrauhallinen luonne on mulla auttanut :)

Affen: Kiitos! Toivottavasti osaisi organisoida oman ajan niin, ettei tarttis siihen nopeuteen mennä. Si
tä toivon :)

Hansu: Kiitos! Heh :) Oppi pitää varmaan hyvin tiellä, mutta se kaikki stressi, kiire ja oma toohotus voi viedä mennessään.

Maiju: Joo, ollaan jotenkin onnistuttu pääsemään alkuun. Vaikkakin ihan tietämättämme siihen pyritty. Tosin on ne kantapäät käyty läpi moneen otteeseen. Tuo aiemmin mainitsemani ihana kirja vasta kertoi, mitä olin etsinyt :)

Anonyymi kirjoitti...

Hitaasti ja rauhassa on se, mihin jokaisen pitäisi pyrkiä. Se on unohtunut nykypäivänä lähes jokaiselta jonka tiedän ja tunnen. Ahdistaakin nykyään kun kuulumisia vaihdettaessa kaikki puhuvat aina ensin kiireestä.
Maalle muutto on auttanut sen opiskelussa ainakin meitä. Tosin sisustamisen kanssa kävi vähän niin, että halusin laittaa tapani mukaan kaiken valmiiksi HETI ja sen jälkeen lähes jokainen tavara on vaihtanut monta kertaa paikkaa :D

Liina kirjoitti...

Totta on, tuon kiire sanan kuulee aika usein. Eilen oikein pisti kaupassa korvaan, kun kaksi miestä vaihtoi kuulumisia, ja toinen kertoi, kuinka hänellä on paljon aikaa :)