lauantai 5. heinäkuuta 2008

Värit kerällä

Värit ovat valloittaneet mieleni. Ja mieli on valloittanut värit.
Olen ollut myös tuloksiin huisin tyytyväinen, vaikka kattilasta ei olekaan noussut aivan sitä mitä olen suunnitellut.
Olen kai ymmärtänyt värjäilyyn liittyvän yllätyksellisyyden tarkoituksen. Ja sen etten pysty ennakoimaan ja hallitsemaan prosessia. Liemestä nousee, mitä nousee.


Sen sijaan Flickrin ja bloggerin yhteistoiminnasta en ymmärrä juurikaan mitään. Tiedän jo että klikataan all sizes ja sitten löytyy url. Mutta kun kopioin ykkös vaihtoehdon bloggeriin, tulee kuva aina tuplana. Kun manuaalisesti poistan toisen kuvan (deletoimalla osan tekstistä), niin kuva on esikatselussa ok. Julkaistessa ollaan sitten niin täynnä htmlvirheitävirheitävirheitä. Tuloksena on se, että olen ihan raivona ja inhoan sitä, kun blogini kuvista ei pääse klikkaamalla suoraan Flickriin -kun kerta kaikilla muillakin on!

9 kommenttia:

Markka kirjoitti...

Jos haluaa että kuvaa klikkaamalla pääsee suoraan flickriin pitää ensin avata kuva monien kuvien joukosta flickrissä. Naps.
Oikeassa yläkulmassa on pieni nappi missä lukee SHARE THIS. Paina sitä...

Sitten nappaat html:n kohdasta EMBED IT. Ja lisäät koodin bloggeriin. Tadaa.

Mä lisään nykyään kuvat näin. Tosin ne tulee liian isoina, joudun pienentämään ja kuvat menee helposti rakeisiksi. Argh! Kultainen keskitie, missä olet?

Liina kirjoitti...

Voi ihanaa! Kiitos tiedosta, et arvaa miten kiukku oikein posahti pois minusta kuin savusienestä :)

Anonyymi kirjoitti...

Minä linkitän kuvat Flickrstä näin: 1. Klikkaa kuvaa ja sen yläpuolelta "all sizes" (valitse haluamasi koko) 2. Kopioi laatikosta "Copy and paste this HTML into your webpage" 3. Liitä postauksen koodipuolelle, klikkaa editorin puolelle ja kirjoita haluamasi teksti.

Hiukan laajempiin kuviin tarvitaan tarpeeksi leveä blogipohja, muuten blogger joko leikkaa kuvista reunaa pois, tai sitten sivupaneeli valahtaa blogin pohjalle.

Onnea matkaan. Niin, ja oikein kivat värit sait padasta! :)

Suvi kirjoitti...

Mä linkitän näin: klikkaan kuvan auki, valitsen all sizes, siitä klikkaan small (mutta se on makuasia) ja kopsaan alapuolelle tulevasta laatikosta koodin blogiin ihan siihen tekstin sekaan, en vaihda koodipuolelta kirjoituspuolelle, se tunnistaa muutenkin koodin kuvaksi. Sitten esikatselussa tsekkaan että näkyy oikein.

Liina kirjoitti...

Mariar ja Villapeikko: Kiitos myös näistä ohjeista tuhannesti! Onpas tapoja monta.

Olen tunkenut sitä koodia siihen kuvan lataus kohtaan ja varmaan tuhannella eri tavalla.
Jippii! Yksi salaisuus ratkennut :)

Altocumulus kirjoitti...

Minä taas olen laittanut myös siihen kuvan lataus kohtaan, mutta sen alemman linkin, siis sen missä on pelkkä url, en koko koodia. Inhoan vaan tuota hidasta all sizes hommelia, saisi olla joku nopsempi tapa. Nykyään sitten usein lataan flickriin vain ravelryä varten ja toisintona sitten bloggeriin omalta koneelta. Se flickrin suora postaus tapa taas tekee tosi ruman pikkukuvan ja en osaa laittaa montaa kuvaa yhteen postiin... jurputi jurputi. ;)

Anonyymi kirjoitti...

ompas ihanan herkullinen tuo ensimmäinen kerä.

Anonyymi kirjoitti...

Varsinainen blogini on Vuodatuksessa, mutta olen käyttänyt Bloggeria fufo-tempauksen ym. yhteydessä. Olen vain avannut kuvan Flickerissä, napsauttanut hiiren kakkospainiketta kuvan päällä ja valinnut kohdan "Kopioi kuvan osoite". Sitten Bloggerissa olen mennyt kuvanlataussivulle ja oikeassa ylänurkassa olevaan url-kohtaan liittänyt aiemmin kopioidun kuvan osoitteen ctrl+V -komennolla. Blogger on osannut pienentää kuvat sopiviksi, mitä Vuodatus taas ei osaa.

Mette (Mettuska) kirjoitti...

Kauniita sävyjä on padasta tupsahtanut!shqbwdi