sunnuntai 26. lokakuuta 2008

Talviajan tunti!

---------------------------------------------------------------------------

EDIT: KAMPANJA VOIMASSA VIELÄ TÄMÄN PÄIVÄN! (31.10) :)

---------------------------------------------------------------------------

Tänään- ensimmäisen kerran elämässäni, oivalsin. Että nyt kelloa siirrettäessähän on tunti enemmän aikaa! Tunti enemmän lankoja ja kutomista. Eikä siis tunti enemmän nukkumista.

Talviaika on täällä. Siitä selviää ainoastaan villasukat jalassa! Ja sen kunniaksi on succaplokkitehtaalla ensimmäinen kampanja!



On menossa sukkakausi parhaimmillaan. Omaan tarpeeseen, lahjaksi tai muuten vaan tikutellaan. Villasukat eivät koskaan ole vain villasukkia. Vaan tarvitsevat tärkeän pingottamisapuvälineen, jotta niistä kuoriutuu the villasukka.




Ja jotta nämä olisivat sinua mahdollisimman lähellä. TARJOAMME NYT POSTIKULUT! TÄMÄN KUUN LOPPUUN MENNESSÄ TEHDYT TILAUKSET ILMAN POSTIKULUJA!



Succaplokit pakataan pahveihin, jotka löytyvät kuka mistäkin pahvipaavosta. Ne tipahtavat omaan postiluukkuusi, ei siis ylimmääräisiä ajokertoja postiin. Ja kierrätysmuoviahan ne ovat.

Kysy maililla lisää. liinanvillat(at)gmail.com

sunnuntai 19. lokakuuta 2008

Leijonan osa

Keltainen ja okran värinen maa...
Vihdoin valmis! Vaikka ei siihen mennyt ku kolme kuukautta, tuntu vaan että olisin nyhtänyt tätä ikuisuuden. Neule eteni alussa huimasti ja näytti kivalta, mutta jossain vaiheessa sai lentää nurkkaan. Alkoi mennä usko, kun pinta ei miellyttänyt ja kokokin näytti liian pieneltä. Olin jo tehnyt purkutuomion, kunnes kaivoin sen kuitenkin nurkasta uudelleen arviointiin jokin aika sitten ja uskoa jälleen löytyi.

IMG_5031

Ajatushan lähti liikkeelle jo edellis kesänä, kun Jatta esitteli kauniita Elloksen neuleita. Neule jäi mieleeni muhimaan ja kaivautui sieltä esiin vähitellen. Ensin oli langat ja sitten malli. Takana ei ole palmikkoa, koska oikeastikin suunnittelin, että tämä olisi valmiina niihin elokuun kuulaisiin iltoihin ja takapalmikot olisivat hidastaneet työtä. Hah!


IMG_5034

Malli: Muuten omasta päästä, paitsi palmikko Drops 0-416
Lanka: Garnstudio Drops Alpaca, väri 2923, 600 g
Puikot: 5,5 mm

IMG_5030

No, onhan siinä edelleenkin kohtia, jotka eivät ihan miellytä. Mutta tykkään siitä silti. Vikoineen kaikkineen!

IMG_5032

Etsi kuvasta puuttuva pallura.

lauantai 18. lokakuuta 2008

Lokakuun salapaketti

Tämän kertainen salapaketti tuli ihan yllättäen, en jotenkin osannut yhtään odottaa. Säälimättä posteljooni tunki sitä luukusta sisään ja yritin pähkäillä, että mitä olen tilannut ja mistä ja koska. Sitä ei enää edes muista omia tilailujaan..

My creation

Kyllä se on vaan niin kivaa saada yllätyslankaa! Ihania vyyhtejä, joita hiplailee ja ihailee pitkän tovin. Paketista löytyi värjäykseen sopivaa Wetterhoffin silkkivillaa, jolle on jo väri mielessä. Ja iki-ihanaa JitterBugia, jonka väri on erittäin mieluinen. Ajatuksena olisi sormikkaat ja pipo, joita ehkä raidotan jonkin toisen langan kanssa, jotta lanka varmasti riittää. Muistikirjat ovat aina tervetulleita, keräilen niitä, eikä niitä vaan voi olla liikaa. Ja tämä taitaakin olla käsin tehty (?).
Ja kaunis grafiikka-kortti, jossa vihjailtiin nimipaljastuksesta ensi kerralla. Yritin tehdä tutkimusta ja löytää Sny-ni, mutta en kyllä millään osaa arvata.

paper

Langat oli kääritty silkkipaperiin. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun sain avata silkkikäärön, jonka sisällä on lankoja. Ihanaa! Pienestä sitä ihminen ilostuu. Langat saavat jotenkin arvoisensa kohtelun ja ovat entistäkin tärkeämpiä. Aina olen kateellisena ihmetellyt, että miksi kaikki saa silkkipaperilankoja ja minä en, vaikka kuinka tilailen ulkomailta. Nyt joku on toteuttanut tämän haaveen.

perjantai 17. lokakuuta 2008

Fiilistellen viikonloppuun

My creation

Hauskaa neulontaa!

keskiviikko 15. lokakuuta 2008

Sukkalankamaniaa

Meillä ei ole käsityömessuja, joten messuilin Get Knittedillä. Olen jo pitemmän aikaa kärsinyt sukkalanka varastoni tyhjyydestä. Minulla on aina vähintään kahdet sukat puikoilla ja ysein tulee himo aloittaa uudet ja sitten lankaa ei olekaan. Jotenka annoin itselleni luvan tästä eteenpäin pitää hyvää valikoimaa valmiina kotona.

Tie oikeisiin eliittilankoihin on vielä haparoiva, koska hieman mietityttää maksaa kakskymppiä sukkaparista (kuitenkin). Toisaalta pelottaa edes kokeilla, jos kuitenkin jään koukkuun.

IMG_4976

Opalin Unia pari maukasta kerää. Minulle uusi tuttavuus.

IMG_4978

Alpakka sukkalankaa. (Alpaca Sock Yarn, Uk alpacalta) Kaunis metsänvihreä. Kohtuu hintainen.

IMG_4980


Chileläistä käsinvärjättyä ( Araucania). Omenaista. Kaunista.

IMG_4982

Tämä omiin värjäilyihin. Kokeilumielessä, ennen isompaa tilausta.

Toimitus taas ripeää, kaksi päivää klikkauksesta.

sunnuntai 12. lokakuuta 2008

Ihanaihana väri!

Vaaleanpunainen on poistumassa elämästäni, en tarvitse häntä enää. En saa hänestä enää sitä mielihyvää kuin aiemmin. Huomasin jo kesällä, että viimekesän vaaleanpunaiset eivät enää houkuttele samoissa määrin kuin ennen. Luopuminen ottaa kuitenkin aikansa ja tilalle onkin ensin saatava jokin uusi. Keltainen hiipi hiljalleen, mutta luulen sen tulleen enemmänkin vihreän tilalle.

Vihdoin uskallan arvailla värin löytyneen. Onhan sitä jo ollut pitkään ilmassa, mutta olen kohdellut sitä ohimenevänä ilmiönä ja voihan se sitä ollakin. Olen yrittänyt fiilistellä, että tykkääkö vai eikö.

Tällä hetkellä tykkään! Huomisesta ei tiedä.



IMG_4966

Malli: Baroness Beret (pdf) (Ravelry)
Lanka: Jaeger Extra Fine Merino DK n. 55 g
Puikot: 5 mm
Muuta: Tein pitsikuvion mallikerran yhden kerran enemmän kuin ohjeessa

Malli oli varsin simppeli ja lankakin ok, mutta väri kuitenkin pelastaa kaiken! Jos olisi halunnut baskerin, niin olisi vaatinut vielä yhden mallikerran lisää. Onkohan minulla jotenkin normaalia isompi pää, ei nimittäin olisi ollut edes pipo ilman lisäkerroksia.

lauantai 4. lokakuuta 2008

Hyökkäys flunssaa vastaan!

Se on täällä. Se on heti täällä, kun mies lähtee reissuun.
Olisi koko koti käytettävissä sataan eri touhuun ja hömpötykseen. Voisi peittää kaikki pinnat lankamytyillä ja tehdä keittiöstä ompelustudion. Niin Ei. Kun tulee flunssa ja virta katkee.

Aseet käyttöön!
Nenäliinaa ja yrttitippoja...

IMG_4960

Tarvitaan eriväriraitoja ja japaninlankaa. Ja sukat jalkaan.

IMG_4958



IMG_4957

Niin paljon tykkään näistä.

IMG_4955

Lanka: Noro Kureyon Sock Yarn n. 100 g
Väri: 188
Puikot: 2,5 mm

Lanka on ihanan karheeta ja sopivan jämäkkää. Onko olemassa jotain vastaavaa yksivärisenä? Hihkaise jos tiedät :)